woensdag 27 januari 2016

Authenticiteit en kwaliteit steeds belangrijker in de interieur- en design branche


Zaterdag 23 januari waren wij uitgenodigd door Thonet om de vakbeurs IMM in Keulen te bezoeken. 

Beursstand Thonet IMM Keulen 2016
Voor wie Thonet niet kent, Thonet is de meubelfabrikant van de zogenoemde caféstoeltjes met een enorm rijke historie, het bedrijf is in 1819 opgericht door Michael Thonet. Rond 1830 experimenteerde Michael Thonet met dunne houten latjes die hij in lijm kookte. Na een aantal jaren slaagde hij erin om de eerste meubels van gebogen hout te maken. Met fauteuil nr. 4, die hij maakte voor café Daum op de Kohlmarkt in Wenen, trad hij binnen in de wereld van koffiehuizen.

Dankzij innovatieve productie- en verkoopmethoden en een omvangrijke collectie stoelen, tafels, fauteuils, chaises longues en wandgarderobes maakte het bedrijf een razendsnelle groei door en werd het wereldwijd bekend. Tot op de dag van vandaag leeft de erfenis van Michael Thonet, die met materiaal en een idee meubelgeschiedenis heeft geschreven, voort in de meubels van Thonet. Tegenwoordig is de zesde generatie Thonets actief betrokken bij het familiebedrijf. 

De elegante design klassiekers van gebogen hout nemen nog steeds een belangrijke plaats in, in de huidige collectie van Thonet, zoals bijvoorbeeld fauteuil nr. 233.
Fauteuil nr. 233

Authenticiteit wordt steeds belangrijker in de interieur- en design branche. Meubelfabrikanten blijven trouw aan eigen designer klassiekers, ondanks de vele externe impulsen en brengen deze design klassiekers opnieuw uit (in de trends van 2016) in natuurlijke materialen en kleuren. Kijk maar naar de bijzondere collectie van Thonet of String®

Architect Nils Strinning ontwierp zijn eerste String® systeem in 1949. Het minimalistische opbergsysteem speelde een belangrijke rol in de basis van het Scandinavische design van tegenwoordig. Nu ruim 67 jaar later hangen er nog vele String® systemen over de hele wereld en is String® opnieuw helemaal hip & happening.

String® Systeem
Ook klanten van Zeldzaam Mooi worden steeds bewuster en kiezen kwaliteit boven kwantiteit. Ze vinden het echt niet erg om iets meer te betalen voor een product, omdat ze weten dat alle producten op zeldzaammooi.com van bijzondere kwaliteit zijn. Sommige producten zijn handgemaakt en andere met oog voor detail in kleine oplages geproduceerd. Soms is er zelfs maar één exemplaar van gemaakt of kan het speciaal voor jou op maat worden gemaakt. Met je aankopen ondersteun je kleine bedrijfjes en zelfstandigen en gaat je geld naar individuele mensen met talent en niet naar de grote merken.

Kisses Kleed met losse X-jes via zeldzaammooi.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten